Menu

Przystawki


  • Grillowany oscypek/ salsa z mango/ żurawina
    15 pln
  • Tatar z polędwicy wołowej - rydze / kremowe żółtko / anchovies / pieczywo / dodatki
    34 pln
  • Bundz panierowany / płatki migdałów / rukola / pomidory
    15 pln
  • Śledź marynowany w sherry - mus z pieczonego jabłka/ kwaśna śmietana/ orzechowa posypka
    15 pln

Zupy


  • Barszcz rubinowy – domowe uszka z mięsem
    15 pln
  • Góralska kwaśnica – kiszka / ziemniaki / kminek / kapusta z grzybami
    16 pln
  • Bryndzowa - oliwa miętowa / ziemniaki smażone / chutney z gruszki
    16 pln
  • Rosół z makaronem (podawany w niedzielę)
    14 pln
  • Zupa z leśnych grzybów - makaron/ ragu grzybowe/ oliwa pietruszkowa
    16 pln

Dania główne


  • Burger classic z frytkami – 180g wołowiny / sos krwawa mery / relish z ananasa / bułka maślana / frytki
    31 pln
  • Sałatka Absynt – sałata rzymska/ grzanka/ kurczak/ sos/ kapary/ jajko w koszulce
    29 pln
  • Polędwiczki wieprzowe – puree z karotki / grzyby w maśle / sos rozmarynowy
    34 pln
  • Pierogi ruskie - prażona cebulka / kwaśna śmietana
    19 pln
  • Dorsz w chrupiącym cieście piwnym – sałatka Woldorf / oliwa pietruszkowa / majonez paprykowy
    31 pln
  • Pieczona kaczka - gratin ziemniaczany/ sos wiśniowy/ konfitura z cebuli
    42 pln
  • Kopytka z karotki - mus z buraka / szpinak / grzyby / wędzona maślanka
    21 pln
  • Łosoś z w migdałach – tapenada / zielone sałaty / granat / fasolka szparagowa
    33 pln
  • Makaron orzo z krewetkami / kremowy sos z nowalijkami
    42 pln
  • Prawdziwy schabowy z kością – ziemniaki / kapusta zasmażana (podawany w niedzielę)
    29 pln
  • Łopatka jagnięca - grillowane warzywa/ młode ziemnaki
    125 pln

    Danie dla dwóch osób (Z przepisu Magdy Gessler)

  • Ragatoni z jagnięciną - mięta/ szafir
    37 pln
  • Pappardelle - leśne grzyby/ czerwone wino/ kaczka
    32 pln

Dodatki


  • Ziemniaki z patelni
    6 pln
  • Kruche sałaty / sos vinegrette / oliwki
    8 pln
  • Frytki
    7 pln
  • Sezonowe warzywa grillowane / oliwa tymiankowa / dressing balsamico
    10 pln
  • Buraczki z naszej spiżarni
    6 pln
  • Pieczarki z bryndzą
    8 pln

Desery


  • Deser lodowy – oscypek / bundz / lody orzechowe / gruszka / miód / orzechy
    16 pln

    Z przepisu Magdy Gessler

  • Lava cake – lody / mus owocowy
    16 pln
  • Sernik mango/ mus owocowy
    16 pln
  • Creme brulee z nutą rozmarynu i białą czekoladą
    16 pln