Przewodnik M.Gessler

Z dumą informujemy Państwa, iż restauracja Absynt znalazła się w zaszczytnym gronie restauracji i hoteli umieszczonych w przewodniku: "101 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce" (rok 2014) i "151 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce" (rok 2015) autorstwa Pani Magdy Gessler. Pierwszy przewodnik został wydany w 2014roku przez Ringier Axel Springer Polska, a jej patronem medialnym jest tygodnik Newsweek Polska. Aktualny przewodnik został wydany przez wydawnictwo Pascal. Najbardziej znana polska restauratorka umieściła w swej książce miejsca magiczne, wyróżniające się smakiem i jakością, takie, które naprawdę warto odwiedzić.

Jak mówi sama Pani Magda Gessler, nadawane przez nią wyróżnienia, są polskim odpowiednikiem gwiazdek Michelina, prestiżowego wyróżnienia dla najlepszych restauracji i hoteli na świecie. Jest to dla nas wyjątkowe wyróżnienie, bowiem Pani Magda, posiada bogate restauratorskie doświadczenie. W trakcie kuchennych rewolucji odwiedziła ponad 800 restauracji, niejednokrotnie zwiedziła Polskę wzdłuż i wszerz, a w swej książce umieściła tylko te miejsca, które zajęły szczególne miejsce w jej sercu. Pani Gessler jest koneserką pięknych miejsc i najlepszych restauracji, nie tylko w naszym kraju, ale i na świecie, dzięki czemu jej spojrzenie na polskie restauracje nabiera nieco innego wymiaru, a stawiane przez nią wymagania są na światowym poziomie.

Szczególnie cieszy nas to, że Pani Magda doceniła urok restauracji rodzinnych, takich jak Absynt. Przy wyborze restauracji Pani Gessler kierowała się przede wszystkim jakością serwowanego jedzenia, ale i przyjacielskim, ciepłym stosunkiem wobec gości, czyli wszystkim tym, na co my kładziemy szczególny nacisk na co dzień.

Tym samym spełniliśmy swoje największe marzenie o rodzinnej restauracji, która stanie się niezwykłym miejscem na mapie Polski. Niezwykle cieszy nas, że wysiłek i pasja, którą wkładamy w wprowadzenie restauracji doceniają nie tylko nasi klienci, ale i osoby z branży. A już szczególnie cieszy, gdy docenia nas ktoś, znany z mocno wyśrubowanych wymagań. Dziękujemy!

Przewodnik Magdy Gessler




© Copyright Restauracja Absynt 2013 || Projekt i wykonanie: strony www Zakopane "U Ciwersa"