Menu

Przystawka

Tatar z polędwicy wołowej
z rydzami, kremowym żółtkiem i anchois
33.00 PLN
Krewetki
z pomidorkiem koktajlowym w maślanym musie z góralską litworówką
26.00 PLN
Bundz panierowany
podany z rukolą i sosem balsamicznym
16.00 PLN

Dania według przepisu Magdy Gessler

Łopatka jagnięca
podana z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami (porcja dla 2 osób)
125.00 PLN
Deser Lodowy
wariacja smakowa, połączenie lodów orzechowych ze smakami Podhala oraz miodem i pieczoną gruszką
15.00 PLN
Żur bałkański
podany z klopsikami z jagnięciny
16.00 PLN

Zupy

Rosół
z domowym makaronem - podawany w niedzielę
12.00 PLN
Barszcz czerwony
z uszkami
12.00 PLN
Zupa z grzybów leśnych
z makaronem łazankowi
16.00 PLN
Veloute z kukurydzy
podane z wędzoną papryką, ośmiornicą w czerwonym winie i popcornem
26.00 PLN

Dania główne

Grillowana polędwiczka w sosie kurkowym
podane z kapustą savoy i kremową kaszą pęczak
35.00 PLN
Kurczak zagrodowy
w sosie z papryki podany z kopytkami i szpinakiem
31.00 PLN
Sałatka ze Absynt
Z chrupiącym boczkiem, sałatą rzymską, kaparami, oscypkiem, grzanką, jajkiem w koszulce, kurczakiem i sosem
28.00 PLN
Rostbef wołowy
w sosie z tłuczonego pieprzu, podany z zapiekanką ziemniaczaną i pieczarkami nadziewanymi bryndzą
49.00 PLN
Potrawka jagnięca w pikantnym sosie
z pomidorami, kiełbasą chorizo i kopytkami
39.00 PLN
Grillowana jagnięcina
z salsą śródziemnomorską. chrupiącą, szynką długodojrzewającą, pomidorami, całość podana w Moskolu z pikantnym sosem u boku
33.00 PLN
Klasyczny pstrąg
smażony na maśle, podany z pieczonymi ziemniakami i salsą z buraka
38.00 PLN
Filet z Halibuta
z puree dyniowym, grzybami, emulsją ze szczypiorku, migdałami i czarnym ryżem
39.00 PLN
Makaron pappardelle
z ciemnym sosem z borowików
32.00 PLN
Kaczka
pieczona połówka kaczki podana z musem z selerów, sosem wiśniowym, prażoną komosa ryżową i glazurowaną marchewka
46.00 PLN
Pierogi ze szpinakiem
w sosie z bryndzą
22.00 PLN
Pierogi z jagnięciną
z sosem grzybowym
29.00 PLN

Desery

Whisky pudding
podany z lodami, paloną białą czekoladą i solą earl grey
18.00 PLN
Kremowy sernik
na śliwkowym spodzie z cynamonem
15.00 PLN
Lava cake
podana z gałką lodów
18.00 PLN

Dostępne również dania dla dzieci - informacje u obsługi




© Copyright Restauracja Absynt 2013 || Projekt i wykonanie: strony www Zakopane "U Ciwersa"