Menu

Przystawka

Tatar z polędwicy wołowej
z rydzami, kremowym żółtkiem i anchois
35.00 PLN
Krewetki
z pomidorkiem koktajlowym w maślanym musie z góralską litworówką
28.00 PLN
Bundz panierowany
podany z rukolą i sosem balsamicznym
19.00 PLN
Sałatka ze Absynt
Z chrupiącym boczkiem, sałatą rzymską, kaparami, oscypkiem, grzanką, jajkiem w koszulce, kurczakiem i sosem
28.00 PLN

Dania według przepisu Magdy Gessler

Łopatka jagnięca
podana z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami (porcja dla 2 osób)
125.00 PLN
Deser Lodowy
wariacja smakowa, połączenie lodów orzechowych ze smakami Podhala oraz miodem i pieczoną gruszką
19.00 PLN

Zupy

Domowy rosół
z domowym makaronem - podawany w niedzielę
16.00 PLN
Barszcz rubinowy
z uszkami
16.00 PLN
Zupa z grzybów leśnych
domowy makaron/ szalotka/ oliwa pietruszkowa
17.00 PLN
Krem z kukurydzy
popcorn/ wędzona papryka
17.00 PLN
Żur zabielany
maślanka/ ziemniaki/ puder z boczku
17.00 PLN

Dania główne

Polędwiczki wieprzowe
sos kurkowy/ puder z boczku/ kasza pęczak/ kapusta savoy
39.00 PLN
Pierś z kurczaka zagrodowego
boczniaki/ puree z zielonego gorszku/ kopytka
35.00 PLN
Rostbef wołowy
sos z kruszonego pieprzu/ pieczarki z bryndzą/ zapiekanka ziemniaczana
49.00 PLN
Potrawka jagnięca
chorizo/ pomidory/ kopytka
48.00 PLN
Żeberka wieprzowe
sos bbq/ puree z batata/ brukselka glazurowana
39.00 PLN
Burger classic
polska wołowina 180g/ sos krwawa mary/ relish z ananasa/ bułka maślana
36.00 PLN
Filet z Halibuta
puree z dyni/ grzyby/ czarny ryż
48.00 PLN
Makaron pappardelle
kaczka ”confit”/ podgrzybek/ porto/ ser grana
35.00 PLN
Vege burger
kasza gryczana zielona/ hummus/ chutney z dyni/ dip feta/ bułka maślana
32.00 PLN
Domowe pierogi ruskie
prażona cebulka/ kwaśna smietana
22.00 PLN
Dorsz w chrupiącym cieście piwnym
płatki gryczane/ remulada z selera/ gorczyca/ oliwa pietruszkowa/ puree ziemniaczane
39.00 PLN

Desery

Kremowy sernik
owoce/ mus owocowy
16.00 PLN
Lava cake
podana z gałką lodów
18.00 PLN

Dostępne również dania dla dzieci

Pomidorowa z makaronem 10.00 PLN
Barszcz zabielany 10.00 PLN
Nuggetsy z frytkami i surówką z marchewki 15.00 PLN
Rosół
podawany tylko w niedziele
10.00 PLN
Pierogi z jagodami 15.00 PLN
Spaghetti bolognese 15.00 PLN
Naleśniki z dżemem lub serem 15.00 PLN
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, podane z ziemniakami 15.00 PLN

Dodatki

ziołowe puree/ kwaśna smietana 7.00 PLN
ziemniaki pieczone ze skórką/ wędzony boczek/ oscypek 10.00 PLN
kopytka dyniowe/ masło/ szałwia 12.00 PLN
szpinak/ suszone pomidory/ czosnek 12.00 PLN
kruche sałaty/ sos vinaigrette/ oliwki 10.00 PLN
Sezonowe warzywa grillowane/ oliwa tymiankowa/ dressing balsamico 15.00 PLN
frytki 10.00 PLN



© Copyright Restauracja Absynt 2013 || Projekt i wykonanie: strony www Zakopane "U Ciwersa"