Menu

Przystawka

Tatar z polędwicy wołowej
z rydzami, kremowym żółtkiem i anchois
33.00 PLN
Krewetki
z pomidorkiem koktajlowym w maślanym musie z góralską litworówką
26.00 PLN
Bundz panierowany
podany z rukolą i sosem balsamicznym
16.00 PLN
Ceviche z pstrąga
podane z musem jabłkowym i grzanką z bryndzą
20.00 PLN

Dania według przepisu Magdy Gessler

Łopatka jagnięca
podana z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami (porcja dla 2 osób)
125.00 PLN
Deser Lodowy
wariacja smakowa, połączenie lodów orzechowych ze smakami Podhala oraz miodem i pieczoną gruszką
15.00 PLN
Żur bałkański
podany z klopsikami z jagnięciny
16.00 PLN

Zupy

Rosół
z domowym makaronem - podawany w niedzielę
12.00 PLN
Barszcz czerwony
z uszkami
12.00 PLN
Krem z zielonych szparagów 16.00 PLN

Dania główne

Pierogi ruskie
podane z ratatouille
18.00 PLN
Grillowana polędwiczka owinięta w szynkę długodojrzewającą
podana z kremową kaszą pęczak, sosem wiśniowym i grzybami shimeji
35.00 PLN
Kurczak zagrodowy
w sosie z papryki podany z kopytkami i szpinakiem
31.00 PLN
Sałatka ze szparagami
pomidorem, grzanką z zapiekanym oscypkiem, sałatą rzymską, jajem i zielonym sosem
28.00 PLN
Rostbef wołowy
w sosie z tłuczonego pieprzu, podany z zapiekanką ziemniaczaną i pieczarkami nadziewanymi bryndzą
49.00 PLN
Potrawka jagnięca w pikantnym sosie
z pomidorami, kiełbasą chorizo i kopytkami
39.00 PLN
Grillowana jagnięcina
z salsą śródziemnomorską. chrupiącą, szynką długodojrzewającą, pomidorami, całość podana w Moskolu z pikantnym sosem u boku
33.00 PLN
Klasyczny pstrąg
smażony na maśle, podany z młodymi ziemniakami i salsą z ogórka małosolnego
38.00 PLN
Karmazyn ułożony na szparagach
z puree chrzanowym w sosie z raków
36.00 PLN
Spaghetti z krewetkami i cukinią 32.00 PLN
Kaczka
pieczona połówka kaczki podana z kopytkami i buraczkami
46.00 PLN
Comber z królika na dwa sposoby
podany z puree z kalafiora, porem i sosem na bazie smardzów
49.00 PLN

Desery

Naleśniki w soku z pomarańczy i brandy 15.00 PLN
Creme brulee
z białą czekoladą i rozmarynem
16.00 PLN
Kremowy sernik
z owocami i musem owocowym
15.00 PLN
Lava cake
podana z gałką lodów
18.00 PLN

Dostępne również dania dla dzieci - informacje u obsługi




© Copyright Restauracja Absynt 2013 || Projekt i wykonanie: strony www Zakopane "U Ciwersa"