Kuchenne Rewolucje: Absynt

W sierpniu 2013 roku, do restauracji Mauritiana zawitała Pani Magda Gessler, wraz z programem Kuchenne Rewolucje. Przed całą ekipą restauracji, postawiono bardzo trudne zadanie. Na przekór wszystkim, musieliśmy udowodnić Pani Gessler i widzom, że potrafimy prowadzić restaurację, a brak większego doświadczenia nie jest ku temu przeszkodą. Nie było łatwo, bo każdy kto kiedyś miał okazję oglądać Kuchenne Rewolucje wie, że Pani Magda nie przebiera ani w słowach, ani w środkach, a przy tym jest bardzo wymagająca.

Podczas Kuchennych Rewolucji, nie brakowało silnych emocji, ale ekipa naszej restauracji z każdej sytuacji starała się wybrnąć z uśmiechem. Kluczem do sukcesu było przede wszystkim nasze podejście, aby z wizyty Pani Magdy, wyciągnąć jak najwięcej.

Pani Magda wprowadziła do menu nowe potrawy, które swym smakiem zachwycają gości do dziś. Oprócz tego, metamorfozie poddano również wnętrze, które choć przeszło radykalną zmianę, zachowało swój wyjątkowy charakter. Wnętrze jest jasne i przestronne, a dzięki klimatycznemu oświetleniu i lożom wyłożonym miękkim futrem, restauracja stała się bardzo przytulna. Zmieniła się też nazwa restauracji, która dziś nazywa się Absynt, od nazwy wysokoprocentowego alkoholu.

Nasza restauracja przeszła pomyślnie egzamin Pani Gessler, która po kilku tygodniach od Kuchennych Rewolucji, odwiedziła restaurację ponownie. Jak powiedziała Pani Gessler, program pozwolił przede wszystkim, na odkrycie prawdziwego kulinarnego talentu, który posiada szefowa naszej kuchni, Edyta Kret. Cenne doświadczenie zdobyte u boku Pani Magdy, przynosi efekty po dziś dzień, ekipa restauracji Absynt dokłada bowiem wszelkich starań, by utrzymać poprzeczkę tak wysoko, jak ustawiona została ona w trakcie programu, a według opinii zadowolonych klientów, wysiłek ten przynosi zamierzone efekty.

Kuchenne Rewolucje Mauritiana Absynt
Odcinek Kuchennych Rewolucji w naszej restauracji można oglądnąć tutaj.

Restauracja Absynt szczyci się wspaniale skomponowanym menu, składającym się z dań kuchni śródziemnomorskiej i regionalnej, które przygotowywane są z najwyższej jakości składników. Kameralny i wyjątkowy klimat sprawia natomiast, że wchodząc do Absyntu, można odnieść wrażenie, że odbyliśmy właśnie daleką podróż, hen do krajów śródziemnomorskich albo i jeszcze dalej, poza granice wyobraźni. Gdzieś, dokąd wciąż chce się wracać.

O Absyncie trudno się pisze, bo to jedno z tych miejsc, które trzeba zobaczyć, poczuć ten niesamowity klimat, przenieść się w inny świat, nie tylko przy pomocy naszego wystroju, ale i serwowanych przez nas dań, dlatego też serdecznie zapraszamy do odwiedzenia restauracji osobiście.




© Copyright Restauracja Absynt 2013 || Projekt i wykonanie: strony www Zakopane "U Ciwersa"